Madelon Vos

Review Madelon Vos

gratis cursus Crypto & Trading

Madelon Vos is een bekende naam in de wereld van beleggen en crypto. Toen ik de kans kreeg om een review te schrijven over haar cursus Crypto & Trading, was ik dan ook meteen enthousiast. Deze markt is voor mij namelijk nog redelijk onbekend, maar ik wilde er graag meer over leren. Het werd dus hoog tijd.

In deze review zal ik uiteindelijk 3 vragen beantwoorden:

  1. Is het laagdrempelig en goed te volgen voor beginners?
  2. Zitten er voldoende golden nuggets in verstopt?
  3. Is het praktisch toepasbaar?

Over Madelon Vos

Madelon Vos is wel een autoriteit te noemen op gebied van crypto. Ik denk dat veel mensen haar naam wel kennen, bijvoorbeeld van haar video’s voor de Telegraaf of uit de Videolandserie Cryptokoorts. In 2021 won zij de Dutch Blockchain Award in de categorie Impactful Person.

In haar Money Talks community blijf je op de hoogte van het laatste economische nieuws en krijg je dagelijkse technische analyses. Verder kun je in de Academy van Madelon meer leren over crypto en trading.

Over de cursus

De gratis cursus geeft je een sneak peak van deze uitgebreide, betaalde cursus in die Academy. De onderdelen van deze gratis cursus zijn:

  1. Introductie GRATIS Bitcoin Basis & Crypto’s
  2. Het aanschaffen bij bitcoin bij een exchange
  3. Jouw bitcoin en crypto’s veilig opslaan
  4. Introductie GRATIS Techische Analyse
  5. Technische analyse
  6. Afsluiting

Zoals Madelon in de introductie aangeeft, is deze cursus om een beter gevoel te krijgen bij haar en haar manier van lesgeven. Zo kun je ontdekken of dit bij je past.

Diep in de materie

Ik ging nogal bleu de cursus in. Mijn kennis van bitcoin en crypto was beperkt tot wat ik hierover hoorde van vrienden of las in het nieuws.

Wat opvalt, is dat je direct in het diepe wordt gegooid. Je verwacht eerst wat achtergrond te krijgen. Wat is de bitcoin? Welke andere vormen van crypto zijn er en hoe besluit je in welke cryptomunt je investeert? Hier wordt volledig aan voorbij gegaan.

Vrijwel direct laat Madelon zien hoe je bitcoin koopt. Zoals gezegd, duikt ze direct in de materie. “Grote bedragen moet je niet bij een exchange stallen, want die is nog gevoeliger voor hacks dan een broker. Wil je handelen op een exchange, prima. Maar ben je klaar? Stort het dan op je ledger.” Eh, wat?

Het fijne is dat je met haar kan meekijken hoe ze dat doet. Je kan binnen 10 minuten al in het bezit zijn van een bitcoin. Het is wel aan te raden om jezelf eerst goed in de materie te verdiepen en niet in een impuls, tijdens het volgen van deze gratis cursus, bitcoin aan te schaffen. Het voelt wat gek dat je die basis hier niet meekrijgt. Dit wordt in haar betaalde cursus wel uitgebreid besproken.

Madelon Vos BBB cursus
Naast de normale Crypto en Trading cursus heeft Madelon nu ook de cursus Bouw, Beheer en Bescherm uw vermogen

Geen geheel

Helaas voelt deze cursus aan alsof het haastig aan elkaar is geknipt en geplakt. Verwacht hier geen duidelijke cursus die je van A tot Z meeneemt. Het zijn een paar video’s uit haar betaalde Academy, die in niet-chronologische volgorde achter elkaar zijn gezet. Het is jammer dat dit zo opvalt. Zo zegt Madelon in module 2: “We gaan 25 euro aan bitcoin kopen, zoals we net bij bitmymoney hebben gedaan.” Dit ontbreekt echter in de gratis cursus. Zo verwijst ze wel meer naar dingen die in deze cursus missen.

Pareltje: de technische analyse

Als de cursus wat rommelig is en direct diep in de materie duikt, compleet met jargon en al, is er dan wel waarde te halen uit deze cursus? Jazeker! Het pareltje is de technische analyse, iets waar Madelon naar eigen zeggen ook de meeste passie voor heeft.

Hierin leer je grofweg hoe je verschillende grafieken leest en hoe jij hier je voordeel mee kunt doen. Zo gaat ze in op de Japanse candlesticks en krijg je een introductie in steun- en weerstandslijnen, die samen de basis vormen van de technische analyse.

Ook leer je meer over RSI indicatoren. Dit heeft dus niets te maken met een tennisarm of smartphone-pols, maar vertelt je of de koers in een opwaartse of neerwaartse beweging gaat. Zo legt Madelon uit wat het 30-70 kanaal is. Het moment dat de RSI terugvliegt in dit kanaal, wordt gezien als een goed handelsmoment.

Als beginner lijken de crypto koersgrafieken hogere wiskunde. Het ziet er cool uit, maar ik voelde me nogal een muggle: niet ingewijd in die magische wereld, waar alle lijntjes een betekenis hebben. Madelon legt de technische analyse helder uit.  

Conclusie

Wat is mijn algemene oordeel over deze gratis cursus?

1. Is het laagdrempelig en goed te volgen voor beginners?
Nee. Ik had duidelijk het gevoel dat deze cursus niet voor mij was. Ik zou het de buurman of mijn vriendinnen niet aanraden. Je moet echt wat verder zijn, zodat je volledig mee kan komen en baat hebt bij de lesstof.

2. Zitten er voldoende golden nuggets in verstopt?
Voor mij als beginner luidt het antwoord ‘nee’. Enerzijds voelt het of de echte golden nuggets uit de video’s zijn geknipt en alleen te zien zijn in de betaalde cursus. Anderzijds kan ik de tips die voorbijkomen, misschien onvoldoende op waarde schatten. Nogmaals, voor iemand die meer bekend is met de materie, is er waarschijnlijk wel genoeg uit te halen. Alleen al vanwege de technische analyse, die bomvol inzichten zit, is mijn antwoord op de vraag ‘ja, mits je binnen de juiste doelgroep valt.’

3. Is het praktisch toepasbaar?
Ja, voor 100 procent. Madelon deelt graag haar scherm met je en laat je stap voor stap zien hoe je bitcoin koopt en hoe je een technische analyse maakt. Dit doet ze niet met voorbeelden, maar echte koersgrafieken van de bitcoin. Na het volgen van deze cursus ben je dus iets wijzer geworden en kun je de nieuwe kennis direct toepassen.

Leer zelf meer over crypto & trading

Ben je geïnspireerd om de volledige cursus van Madelon aan te schaffen? Hierin leer je de basics van Bitcoin en andere cryptomunten. Uiteraard vertelt Madelon ook hoe je hier geld mee kunt verdienen. Ook gaat de volledige cursus dieper in op de technische analyses, zodat jij straks alle kennis en tools hebt om vol zelfvertrouwen te traden.

Via onze kortingscode “nieuwinbeleggen” krijg je 10% op de cursus als je deze gebruikt bij het afrekenen!

Scroll naar boven