Wie ben ik?

Het liefst blijf ik qua naam anoniem, hopelijk is dat voor iedereen te respecteren.

Momenteel ben ik nog gewoon fulltime aan het werk in een normale baan, geen Lamborghini of Tesla voor de deur en vul ik deze website in mijn vrije tijd.
In mei van 2021 ben ik in aanraking gekomen met beleggen na eerder vaak mezelf afgevraagd te hebben of beleggen iets voor mij zou zijn.

Dividend kende ik alleen van de kanskaart binnen Monopoly, “De bank betaalt u ƒ 50 dividend”, later was dit inmiddels vervangen door fl 5000,-.

Beleggen leek me iets voor zaken mannen met heel veel geld en niet voor normale mensen zoals ik.

Maar goed, ook ik ben in mei 2021 begonnen, zie voor mijn verhaal mijn blog Mijn Begin. Nadat ik was begonnen had ik het vaak met familie, vrienden en collega’s over beleggen en
crypto, waarbij de hoofdvraag vaak was:

Ik zou ook mezelf er ook wel in willen verdiepen om te beginnen, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.

Om dan te antwoorden: Begin met cursus X, of lees boek Y of kijk op Youtube kanaal Z.
Daar waren meerdere antwoorden mogelijk, die niet voor iedereen hetzelfde te beantwoorden was.

Dus toen kwam het idee, waarom ga ik zelf niet een poging wagen? Nou, je bent dus nu aanbelandt op dat idee wat concreet is geworden. Als ik hier 20 of 25 bekenden mee kan helpen is het voor mij al geslaagd, maar hoe ver gaan we komen?

Het liefst maak ik van deze site Dé startpagina van Nederland voor beginnende beleggers om zo een punt te onderhouden waar in ieder geval verwijzingen naar zo veel mogelijk informatie is te vinden.

Zelf ben ik op redelijk dagelijkse basis bezig met het volgen van de koersen op aandelen en Crypto. Ik volg zelf een aantal Discords, in een aantal ben ik ook actief als administrator, maar vooral probeer ik te blijven leren. Die ervaringen wil ik hier ook graag delen.

Scroll naar boven