Blogs

Stappenplan beleggen

Stappenplan om te beginnen met beleggen

Het blijkt dat veel mensen die willen beginnen met beleggen op zoek zijn naar stappenplannen om te beginnen. Nu ben ik geen expert die het ideale stappenplan kan delen, maar ik zou willen beschrijven hoe ik vrienden en familie zou laten beginnen als ze het mij zouden vragen. Zoals je wel vaker zal vinden ben ik daarvoor niet bevoegd, dus daarom zal ik ook nooit adviezen geven. Voornamelijk zal ik ervaringen delen of aangeven welke producten of diensten ik nuttig vind of ik geef een zo breed mogelijk overzicht van wat er aangeboden wordt

Mijn bezoek aan de AVA van KPN

13 april 2022 was ik bij de AVA van KPN. Als aandeelhouder kun je je ook aanmelden voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, of in het kort de AVA. Meestal is deze voor een beursgenoteerd bedrijf eens per jaar. Daarbij is meestal de hele Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen aanwezig. In onze blog lees je onze indruk en het verloop van een AVA.

Mijn begin

Hier zal ik een verhaal doen over hoe ik in 2021 ben begonnen met beleggen, naar welke leerstof ik heb gekeken en welke stappen ik heb genomen. In aparte blogs zal ik nog verder wat zaken toelichten. Zoals veel andere mensen leek het me eng om te beginnen omdat je geld kunt verliezen. Het leek mij ook erg omslachtig omdat je van films en sommige oudere nieuwsberichten vaak een beursvloer ziet met schreeuwende en drukke mensen die door elkaar heen rennen.

Hoe zou ik opnieuw beginnen?

Misschien een vreemde vraag, maar regelmatig kijk ik kritisch terug: hoe had ik bepaalde zaken anders aangepakt? Zo heb ik een aantal cursussen aangeschaft, heb ik veel Discords bekeken (zowel betaald als onbetaald) en ben ik eigenlijk als een dolle door alle content heen gegaan en met veel zaken aan de gang gegaan. Als ik terug kon gaan in de tijd naar mezelf als beginner, hoe zou ik het dan aanpakken?

Succesverhaal 1: het aandeel Salesforce

Binnen mijn website / blog wil ik ook regelmatig een verhaal doen over een actie binnen de wereld van beleggen en crypto die succesvol was, faliekant mislukt of met een andere reden een eigen verhaal waard was. Maar goed, de meeste mensen willen graag beginnen met beleggen omdat ze hun inleg willen vergroten, dus laten we beginnen met een succes verhaal!

Mijn bezoek aan de AVA van Ajax

Op vrijdag 11 november 2022 vond in de Johan Cruijff ArenA de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (kortgezegd AVA) plaats. Nadat ik eerder al een blog schreven over ons bezoek aan KPN, doe ik nu verslag van ons “dagje Amsterdam”. Om 14:00 zou de AVA beginnen, dus ik vertrok tijdig met de auto om niets te hoeven missen. Vorig jaar was ik al eens geweest toen de vergadering in het supportershome werd gehouden, maar deze keer mocht ik me bovenin de ArenA melden. Er wordt door Ajax goed voor de bezoekende aandeelhouders gezorgd. Vooraf worden er drankjes geschonken en krijgt iedere aanwezige aandeelhouder een hardcover van het jaarverslag uitgereikt.

Scroll naar boven