Interview met crypto investeerder Lisa

Voor het eerste interview met een belegger of/ crypto investeerder hebben we Lisa bereid gevonden om haar ervaringen te delen. Lisa is 32 jaar, is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze is nog niet bezig met aandelen, maar is wel al een tijd bezig met crypto.

Ze doet dit voornamelijk door te HODL-en voor een langere termijn. Hoe ze dit precies doet? Lees dan verder!

Kun je wat meer vertellen over jezelf? Op welke gebieden ben je actief als het gaat om beleggen/investeren?

Ik werk 32 uur op de boekhouding en leg elke maand een deel van mijn inkomen in om te besteden aan crypto. Dit doe ik uiteraard naast mijn werk.

Kun je delen hoe jij ooit in aanraking bent gekomen met crypto en hoe jouw start was?

Ik ben in aanraking gekomen via vrienden van mijn man. Toen ging ik me er in verdiepen na een tip over XRP (een van de cryptomunten) en zo is het balletje gaan rollen.

Wat zijn jouw doelen met crypto? Wil je eerder stoppen met werken, zie je het als een alternatief voor sparen of wat nog wat meer?

Mijn doel is een vervroegd pensioen, hopelijk over 10 jaar (of liever eerder) en uiteraard studies van mijn kinderen, groter huis etc.

Crypto-charts

Stel dat je de optie zou krijgen om een bericht te sturen naar jezelf als beginnende crypto investeerder, hoe zou je anders beginnen?

Meer zoeken op basis van eigen onderzoek. Persoonlijk zou ik niets anders willen doen aangezien ik zelf denk ik op de goede manier ben begonnen. Wel zou ik iets grotere bedragen per coin inleggen omdat je dan pas echt grotere winsten hebt. Ik begon met €20 per coin maar als ik daar bijv €100 van had gemaakt had ik daar echt heel veel van kunnen maken al.

Hoe zou je jezelf omschrijven als crypto investeerder?

Ik omschrijf mezelf als echte HODL koningin en focus me echt op de lange termijn van minimaal 5-10 jaar. Ik doe niet aan traden.

(toevoeging redactie: HODL (Hold On for Dear Life) is munten lange termijn vast houden, ervan uitgaande dat ze over x maanden of jaren meer waard worden).

Hoeveel tijd en aandacht heb je besteed voordat je de beslissing nam om te beginnen met het investeren in crypto?

Een aantal avonden goed onderzoek doen voordat je ergens investeert en dat doe ik zelf eigenlijk nog steeds wel iedere dag.

Ask-me-bitcoin

Is er een verhaal wat je met ons wilt delen met betrekking tot 1 specifieke asset?

Mijn grootste succesverhaal is toch wel ADA die ik op puur goed onderzoek heb uitgekozen voordat ik er ooit van gehoord had op €0,04.
Achteraf dacht ik wel: waarom heb ik er toen maar €20 op ingezet, maar goed ik ben ergens wel trots dat ik een gem gevonden had die nog niemand had gevonden en dat zijn de grotere winsten.

(Toelichting vanuit de redactie: ADA is ook wel bekend als Cardano en is een cryptomunt die in oktober 2022 rond de € 0,40 staat, maar een hoogtepunt had van bijna € 2,50 in augustus/september 2021).

Welke algemene tips zou je aan beginners willen meegeven?

Doe goed onderzoek naar een coin voor je instapt. Lees over het project, verdiep je in het team en check hun instagram/twitter en blijf ze volgen.

Hoe wil jij je verder nog ontwikkelen op het gebied van beleggen en crypto en welke stappen denk je hiervoor te nemen.

Ik wil me nog graag ontwikkelen op het gebied van aandelen, daar zit ik nog niet in. Wel ben ik al begonnen met investeren in stenen (dus huizen). Dat hoop ik door middel van winsten in crypto nog meer te kunnen doen zodat je in diverse verschillende soorten beleggingen zit.

(Nou Lisa, lees gerust verder op deze site!)

Wat is jouw gouden vondst in jouw avontuur van het beleggen waar je veel aan hebt gehad?

Mijn gouden vondst is toch wel twitter, je kunt er echt alle laatste info op vinden en super handig. Ook de Discord van Corné Marchand vind ik fijn.

Welke bezwaren had je voordat je begon met beleggen / crypto en hoe kijk je hierop terug?

Eerst dacht ik: moeten we hier wel geld in stoppen en hoe werkt dit? Welk addertje zit er onder het gras? Maar na goed onderzoek  ben ik alsnog wel al snel ingestapt.

Stel dat we een persoon nemen met een modaal inkomen. Hij kan € 250 per maand investeren, zonder dat zijn levensstijl of buffer in geding komt. Als jij die persoon was, hoe zou jij het verdelen over aandelen, ETF’s en crypto?

Ik zou dit verdelen in €100 crypto, €100 aandelen en €50 nft’s.

Over beleggen gesproken, broodje of boterham?

Ik ga voor beschuit. Maar dit keer niet meer voor beschuit met muisjes.

Wil jij ook beginnen met het investeren in crypto?

Zelf zijn wij het meest tevreden over Bitvavo, een Nederlandse crypto exchange. Zij zijn gevestigd in Amsterdam, je kunt in het Nederlands je vragen stellen en ze bieden een overzichtelijk platform voor beginners.

Als je je aanmeldt via de link Bitvavo betaal je de eerste week geen transactiekosten over je eerste crypto aankopen (tot een maximaal bedrag van € 1.000,-)

 

Scroll naar boven