Wat gebruik ik nou zelf om op de hoogte te blijven?

Hieronder vindt u een aantal tools die ik gebruik of gebruikt heb en waar ik zelf heel positief over ben en die ik zelf ook gebruik.

Voor beleggen:

ING:

Bij de ING maak ik gebruik van “Zelf beleggen op de beurs” voor het lange termijn beleggen in aandelen en ETF’s. ETF’s kun je altijd gratis aankopen bij de ING. 
Ze hebben een minder groot aanbod dan DeGiro, maar zelf heb ik meer vertrouwen in een bank voor de lange termijn. 
Link naar ING.

Kosten (momentopname februari 2022):

Kostenpost

Kosten

Vaste kosten

€ 20,- per jaar

Servicefee over je belegd vermogen, T/m € 100.000

0,24%

Beleggingsfondsen en indextrackers, waaronder dus ETF’s.

Gratis

Aandelen, obligaties, hefboomproducten en gestructureerde producten

€ 1 + 0,10% van de transactiesom (maximaal € 150) per transactie


Liever zelf alle kosten inzien op de pagina van de ING,
klik hier.

DeGiro:

DeGiro gebruik ik voornamelijk voor het traden van aandelen, dus voor de korte termijn. Link naar DeGiro.

Kostenpost

Kosten

Vaste kosten

€2,50 per beurs per kalenderjaar. Geldt niet voor Euronext Amsterdam en Euronext Brussel

Aandelen Nederland en België

€2,00 per transactie

Aandelen Verenigde Staten en Canada

Gratis

ETF’s wereldwijd (exclusief Tradegate)

€2,00 per transactie

ETF’s uit de DeGiro Kernselectie

Gratis, zie dit document voor een overzicht. Een gratis transactie per inviduele ETF per maand.

Voor een overzicht van de kosten en tarieven op dei site van DeGiro, klik hier.

BuxZero

BuxZero gebruik voor het laagdrempelig kopen van aandelen binnen de App van BuxZero. Sinds 2022 kun je er ook crypto op kopen. Het aanbod is beperkter dan bij de ING en bij DeGiro, maar het gratis aandeel is een leuke begin of extraatje! Link naar BuxZero. Als je ja aanmeldt krijgen we allebei een gratis aandeel.

Kostenoverzicht

EU Aandelen

US Aandelen

ETF’s

Cryptovaluta

Zero Orders*

Gratis

Gratis

Gratis

– 

Marktorders

€ 1,- per transactie

Gratis

€ 1,- per transactie

Gratis

Limietorders

€ 1,- per transactie

Gratis

€ 1,- per transactie

Fractionele aandelen

Gratis

*Zero Orders: Deze orders worden aan het eind van de handelsdag uitgevoerd, tussen 4 en 5 uur ‘s middags voor de dan geldende prijs. 
 Volledige kostenoverzicht op de site van BuxZero.


Voor Crypto

Bitvavo (link)

Een Nederlandse Crypto Exchange die heel toegankelijk en waar je makkelijk crypto kunt kopen. Voor licht ervaren gebruikers heb je ook een ervaren gedeelte.

Je kunt geld storten met Ideal en ook uit betalen naar je bankrekening gaat eenvoudig en binnen één werkdag. Dit is mijn aanbevolen platform als je wilt beginnen met crypto.
De minimale transactiegrootte is € 5,- en als je je aanmeldt via bovenstaande link betaal je geen transactiekosten (max 0,25%) in je eerste week tot een maximaal aankoop bedrag van € 1.000,-. Door aan te melden via deze link help je ons ook!

Kucoin (link)

Deze crypto exchange is gevestigd op de Seychellen en heeft dus wellicht de schijn tegen in verband met verhalen over tropische oorden. Mijn ervaringen met deze exchange zijn echter goed.

Je kunt geld storten dmv Ideal, maar voor geld incasseren moet je iets meer stappen nemen. Dat zal ik later nog eens verder toelichten. Een van de voordelen van Kucoin is dat je vaak low cap munten (munten die nog niet door de grote massa zijn ontdekt en daardoor nog flink in waarde kunnen stijgen) kunt vinden en hier mooie rendementen op kunt maken. Als je je aanmeldt via deze link krijg je korting op de transacties die je doet.

Discord groepen:

MoneyTalks Discord (link)

Ik raad beginners eerder aan om je aan te melden voor de Discord van Madelon Vos MoneyTalks, omdat deze wat voordeliger is en meer biedt over beleggen EN crypto samen. Daarbij worden er meerdere malen in de maand livestreams en Q&A voor beginners gegeven, kun je jouw technische analyses laten beoordelen.

AllesOverCrypto Signals Discord (link)

Dit is een betaalde Discord en zeker niet de goedkoopste. Als je Crypto’s wilt traden raad ik zeker de AllesOverCrypto signals groep aan. Er zitten 4 ervaren traders in van AllesOverCrypto en een redelijk sterke community. In goede tijden heb je meerdere trade signalen per dag waarmee je dan zelf besluit of je ook de trade aangaat om wat extra crypto te verdienen. Ook is er doordeweeks elke dag in de ochtend een update over Bitcoin en Ethereum.

Portfolio / document: 

Het Crypto portfolio van AllesOverCrypto (link):

 

Je betaalt een eenmalige prijs en krijgt dan elk jaar meermaals een update van de specialisten van AllesOverCrypto, zonder daar opnieuw voor te hoeven betalen. Let op! Als je nieuw bent kan het zijn dat je niet alle munten kunt kopen op de ene Exchange waar jij op actief bent. Je zult hier naar verwachting minimaal 3 exchanges voor moeten hebben. Bij mij zijn een aantal munten al naar prijzen gegaan die 6x mijn inleg betroffen. Maar doe zit alleen met bedragen die je kunt missen, want er zijn geen garanties.

Scroll naar boven