Kerst cadeau tips over beleggen

Trendtrading Stefan Kneppers Tweede Druk

Trendtrading (tweede druk)

In 2021 kwam het eerst boek van Stefan Kneppers uit over Trendtrading. Hij is al negen jaar actief op de beurs en werkt volgens een zelf ontwikkelde methode die hij trendtrading noemt. In een groot deel van zijn boek bespreekt hij deze strategie, maar hij beschrijft de algemene markt, hoe je een piek of bodem ontdekt en veel soorten patronen die je kunt gaan herkennen op een grafiek. Het boek is heel leesbaar geschreven en alle nieuwe termen worden begrijpelijk beschreven. Voor de ambitieuze beginner een must om dit boek eens te lezen.

Het betreft nu een pre-sale met verwachte verschijning in januri.
Met de kortinsgcode NIBTREND krijg je 25% korting!

Blondjes beleggen beter

Dit boek behoeft misschien weinig toelichting en is denk ik een van de beste beginnersboeken over beleggen.
De titel pakt lekker en Janneke is inmiddels ook een bekend dagvoorzitter en presentatrice. Behalve haar eigen ervaringen, emoties en resultaten bespreekt ze ook door het boek heen een stappenplan waar je eerst kritisch naar je lasten kijkt om te besparen (en zo meer te kunnen beleggen) en waar later onder andere wordt besproken “hoe vaak je naar je beleggingswaarde” moet kijken.

Rijke pa, arme pa

Dit boek gaat wellicht niet per sé over beleggen, maar schrijver Robert Kiyosaki schrijft meer over mindset. Hij leg uit waarom de rijken rijker worden en mensen “een laag financieel iq” niet makkelijk breken met hun gewoontes. Het gaat niet alleen om hoeveel geld er binnen komt, maar ook hoeveel daarvan er snel weer uitgaat.

De schrijver leert hoe je meer geld kunt verdienen, maar ook hoe je het kunt behouden en voor je kunt laten werken. De link hieronder is voor de Nederlandse versie, maar er is ook een Engelstalige versie.

De intelligente belegger

Het boek dat door Warren Buffett (een van de beste en meest bekende beleggers) wordt omschreven als het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. In het boek leer je om een langetermijnstrategie over beleggen te ontwikkelen. Dit boek is in veel verschillende talen vertaald en wordt wereldwijd gelezen. Voor plaatjes is geen ruimte in dit boek, maar wel dan 300 pagina’s over beleggen, portfoliobeleid en hoe je als belegger ook “bedrijfseigenaar” bent. Het leest minder lekker weg dan de boeken hierboven, maar qua inhoud is dit boek niet te verslaan!

In 10 stappen succesvol beleggen

Het dunste boek van deze 5, maar ook de laagst geprijsde.
In 10 stappen neemt Harm van Wijk je mee in zijn 10 stappen om een succesvolle belegger te worden. Voor een deel behandelt hij opties, wat ik niet zou aanraden voor een beginner. Maar in een waar je zo doorheen bent geeft Harm je toch veel nuttige tips. Naast het boek heeft bijna ook hoofdstuk ook nog een verwijzing naar een aantal online bronnen van Harm. Hij legt je uit hoe je kansrijke aandelen kan selecteren, hoe je onderbewustzijn geldverlies wilt vermijden en je hierdoor minder rationeel denkt en om een van zijn quotes te gebruiken:

Niet harder rennen, maar de juiste kant op gaan.

Scroll naar boven